Resan inleddes med en båttur till Tallinn, där skratt och god mat satt tonen för vad som komma skulle. Med ABBA-låtar som ekade över dansgolvet och trubadurens sång i baren, var stämningen omedelbart på topp. "Det var en fantastisk start på vår resa, att se alla dessa glada ansikten, redo för äventyr," minns Marie med ett leende.

Efter ankomsten till Pärnu och det välkomnande spa-hotellet, väntade lunch och ett första möte med läkaren, följt av ett välfyllt schema med behandlingar. Marie beskriver dagarna som fyllda av värdefulla möten, träning och avkoppling i spa-anläggningens bubbelpooler, simbassänger och bastur. "Det är den där känslan av total avkoppling som gör spa-dagar så unika. Att få dela det med trevliga människor gör upplevelsen ännu bättre," reflekterar hon.

Kvällarna flöt på i samma anda, med spel, samtal, skratt, och en och ett annat glas bubbel eller öl slank ner. Gemenskapen bland gästerna, som kom från olika hörn av Sverige – från Göteborg till Småland och Jämtland – bidrog till en varm och inkluderande atmosfär.

Ett särskilt minne som sticker ut för Marie var promenaden längs den stora, fina stranden under resans näst sista dag. Solen sken, och temperaturen låg på behagliga 6-7 grader. "Att se hur isflaken hade pressats upp mot landet efter stormen dagen innan var ett mäktigt skådespel. Naturens kraft är verkligen något att häpna över," säger hon.

Marie och SeniorPorten ser redan fram emot nästa resa och hoppas att ännu fler vill upptäcka Pärnus charm tillsammans med dem. "Det är en upplevelse som förenar, och jag kan varmt rekommendera alla seniorer att delta. Det är en perfekt chans att ladda batterierna inför de varmare månaderna," avslutar Marie Hedlund med en inbjudan till alla som längtar efter gemenskap och avkoppling.

Så medan vintern fortfarande håller sitt faste grepp om Sverige, kan tanken på Pärnus spa-oas och gemenskapen som väntar erbjuda en värmande tröst. Marie och hennes gäng har redan tagit första steget mot våren – kanske är det dags för fler att följa efter?

 

Bli medlem gratis
Så, är du över 60 år och redo att förgylla ditt seniorliv? Då är du varmt välkommen att bli medlem i Sveriges bästa, trevligaste och kanske mest spännande mötesplats för seniorer, pensionärer och passionärer. Det bästa av allt är att det är helt gratis att bli medlem.

Gemenskap väntar - och ditt seniorliv kommer aldrig vara detsamma igen.
Bli medlem på SeniorPorten.se och dela med dig av dina erfarenheter och önskemål. Umgänge, kamratskap, vänskap, och kanske till och med kärlek väntar på dig.

Registrera dig här idag och börja skapa nya vänskapsband redan imorgon:
https://seniorporten.se/bli-medlem

Artikeln publicerad i samarbete med SeniorPressen