Vi träffade Madeleine Israelsson, platschef hos Gluggen, för att prata om företagets vision och hur de hjälper andra företag i Gävle att lösa måltidsfrågan.

Det praktiska i fokus

– Vi fokuserar på en helhetslösning som är fri från månadskostnader för företaget. Det enda den anställde betalar är för det de faktiskt konsumerar, vilket sker smidigt via Swish, säger Madeleine. Gluggen tillhandahåller allt från en hylla i företagets befintliga kylskåp till att sätta upp ett eget kylskåp på arbetsplatsen. Det är ju ett mycket uppskattat lunchalternativ då man spar massor av tid och pengar i stället för att behöva åka ut och köpa mat flera dagar i veckan. Sedan är det ju företagen som har skiftgång eller de som vill köpa med sig lådor hem för att slippa laga middag. Det är också mycket uppskattat!

Trygghet, service och lokalt engagemang

Gluggen ser sig inte enbart en matleverantör, utan som en partner i strävan efter enklare och hälsosammare måltidslösningar för företag och deras medarbetare. Företagets ledord, "Trygghet - Service - Lokalt", är tydligt iakttagbara i deras dagliga verksamhet och kylskåpen fylls på två till tre gånger i veckan beroende på åtgång.
– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för personalen att njuta av goda, hälsosamma och prisvärda måltider direkt på arbetsplatsen, berättar Madeleine. Vi kan dessutom erbjuda ett brett sortiment av drycker, frukt och, om det önskas, även sötsaker som tilltugg. Vi värnar om den lokala ekonomin, lagar så mycket som möjligt själva och använder bra råvaror. Det skapar en känsla av trygghet och stolthet både för oss och våra kunder, förklarar Madeleine.

Samarbete med flera goda fördelar

Gluggen erbjuder alltså en lösning som är lika praktisk som den är smakfull, vilket gör dem till en attraktiv partner för företag i Gävle som önskar effektivisera sin måltidshantering. Samarbetet utvärderas löpande med företagen i Gävle.
– Om det inte passar, avslutas samarbetet lika smidigt som det inleddes. Det finns inget bindande avtal, vilket gör det enkelt för företag att prova vår service, säger Madeleine. Sedan skulle jag vilja tillägga att förutom de kylda lådorna så kör vi även ut varma lådor vid större cateringbeställningar. Vi säljer ju varm mat och flera olika sallader alla vardagar i veckan på Gluggar i både Gävle och Skutskär. Är det ett mindre antal varma lådor så hämtar företagen dem själva.

Med starkt fokus på kvalitet, service och lokal produktion är Gluggen väl rustad och redo att möta ytterligare matbehov hos Gävles företag och deras anställda. Ett samarbete med Gluggen är därmed inte bara ett sätt att lösa luncher och middagar, utan även en investering i en hållbar och lokalt förankrad näring.

För mer information om Gluggen se https://gluggen.se

Kontakta Madeleine via e-post eller telefon 026-61 55 55 om ni också är intresserade av mat på er arbetsplats.