Anna Granberg i Ockelbo hade länge haft en dröm om att driva ett eget företag. En utmattning gjorde att hon kom i kontakt med eteriska oljor och aromaterapi, vilket hjälpte henne att bli frisk.
- Jag upptäckte också att det fanns kurser där man behandlar med eteriska oljor. Jag gick en sådan och började sakta behandla folk, och nu har jag gått några fler säger hon.

Samtidigt hittade hon också Starta eget-utbildningen hos Folkuniversitetet Gävleborg. Utbildningen genomförs på uppdrag av Region Gävleborg och i samverkan med länets kommuner samt Älvkarleby kommun.
- Jag hade gått en annan starta eget-kurs tidigare, men kände att jag behövde köra igen. Det här var ett helt annat upplägg med mycket eget arbete. Vi jobbade ju i den här plattformen och fick verkligen tänka till. Det gjorde att vi också kom framåt.
Deltagarna fick förstås hjälp på vägen av kursledaren men uppmuntrades hela tiden att prova själva och lita på sina egna beslut.
- Jag måste själv ta reda på vad jag vill göra och hur. Det kan ingen annan säga åt mig. Jag kom underfund med att det är jättehärligt, det är precis så jag vill jobba. För mig blev det också en väckarklocka för att vilja utvecklas.

Som företagare är hon också mån om att samverka med andra företag på orten.
- Jag tycker om att ha arbetskamrater och ser till att ha det med personer som också arbetar inom hälsa men kanske lite andra områden. Just samarbeten tror jag väldigt mycket på, att vi kan komplettera varandra genom att till exempel hänvisa kunder vidare.

Anna har efter Starta eget-utbildningen även gått flera andra kurser för att vidareutbilda sig. För tillfället studerar hon till Holistisk coach och när det är klart räknar hon med att kunna leva på sitt företag. Sedan den 1 november håller Annas Livskraft till i herrgården på Wij Trädgårdar där hon ger behandlingar i aromaterapi, healing och mindfulness. Torsdagen den 24 november blir det Öppet Hus kl 18-20, med invigning, mingel och mys samt möjlighet att få dofta och prova på eteriska oljor.

 

Annika Wigö
Folkuniversitetet
Starta eget - Folkuniversitetet
Annas Livskraft

 

CFANYTT
www.cfanytt.se