– För mig är det är det fantastiskt roligt att få syssla med gamla leksaker, att de får komma fram från undangömda plaster såsom källare och vindar, säger Janne Bergström som driver Plåtleksaker.se. Leksakerna får ett nytt liv och hamnar där de uppskattas och ställs fram i vitrinskåp och montrar istället för att slängas.

Några exempel på vanliga och populära fabrikat bland leksaker är: Schuco, Lehman, Technofix, Bing, Marusan, Bandai och Tippco bara för att nämna några.
– Leksaker från denna tids era är gjorda med hög kvalité, fantastiska färger och ibland med spännande olika mekanismer som får leksaken att göra olika aktiviteter. Kartonger som leksakerna förvarades i är i sig ett konstverk med dess färger och ofta lekfulla teckningar som skulle locka till köp. Den speciella doften som kommer när man öppnar upp ett levererat paket med äldre leksaker är obeskrivlig. Kan dofta både gammalt och smörjmedel.

Man köper även in äldre leksaker i sina originalförpackningar såsom Barbie, Star Wars och Batman men även fina samlingar av djur, soldater samt indianer och cowboys från fabrikaten Elastolin och Lineol vilka är gjorda av sammanpressat sågspån med en blandning av lim där sedan figurerna målats för hand.
– Det är alltid spännande när någon ringer eller tar kontakt med mig och talar om vad de har för leksak. Inte alltid kanske det är något jag söker eller något jag kommer köpa men det gör inget. Alla samtal och möten med människor i sig är roligt och givande, hälsar Janne.

Så har ni gamla leksaker som samlar damm någonstans så hör av er till Plåtleksaker.se så kan ni få ett bra erbjudande och en fin slant att göra något annat roligt med.

Välkomna att ringa telefon 020-89 95 91
E-posta: info@platleksaker.se
eller lägg in ett meddelande och bild på era leksaker direkt på hemsidan:
www.plåtleksaker.se