– För att minimera pandemiriskerna kommer vi att sprida ut stånden mer än vanligt, hälsar Föreningen Hyttans ordförande Stig Jönsson. Vi bjuder också på musikunderhållning, guidad tur, lotteriförsäljning mm. Vi lanserar vår jubileumsbok "Axmar bruk 350 år" och inviger vår nya lekplats intill Axmar Brukscafé 12.00 och det nya växthuset vid Axmar Brukscafé 13.00.

Marknaden pågår 11-15 i Engelska parken. Passa på att handla i gårdsbutiken Axmar Bruksbod, Galleri Bläckhornet, njuta av godsakerna på Axmar Brukscafé eller unna dig en härlig måltid på Axmar Brygga Havskrog.

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.

Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.

Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

Axmar bruk fyller i år 350 år och det firar vi med ett omfattande jubileumsprogram med spännande nedslag i historien.

För mer information se den nya destinationswebben https://axmarbruk.se